НОВИНИ

Компилатори, редактори и справочници
за състезанията по програмиране
 

НА ВНИМАНИЕТО НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ,
КОИТО ИМАТ ОТЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА НОИ

Министерството на образованието и науката издава удостоверение ЛАУРЕАТ на всички ученици от 12. клас, които имат оценка Отличен 6 на олимпиадата. Учениците от 12. клас, които имат оценки от 5,50 до 5,99 могат да получат СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА за отлични резултати.

За получаването и на двата документа е нужно да изпратите на г-жа Силвия Кънчева, държавен експерт в МОН сканирана диплома за завършено средно образование на адрес: s.kantcheva@mon.bg до 20.06.2018 г.
Относно условията на университетите за признаването на тези документи можете да се информирате в Правилниците на съответния университет.
 

Национален летен турнир по информатика,
8 - 10 юни 2018 г., Пловдив

От 8 до 10 юни 2018 г. в Пловдив ще се проведе Националният летен турнир по информатика. Състезанието ще бъде на 9 юни (събота). На 10 юни от 8:00 часа ще бъде проведено контролно състезание за разширените национални отбори младша и старша възраст.

Писмо от РУО Пловдив
Програма на турнира
Приложения към писмото
Регламент за националните турнири по информатика и квоти по области
 

Трето контролно състезание по информатика,
6 май 2018 г., Ямбол

На 6 май 2018 г. в Ямбол се проведе третото контролно състезание за отборите младша и старша възраст. Материали от състезанието може да намерите в страницата на контролните състезания за 2018 г.

 

Национален пролетен турнир по информатика,
20 - 22 април 2018 г., Велико Търново

От 20 до 22 април 2018 г. във Велико Търново се проведе Националният пролетен турнир по информатика. Състезанието беше на 21 април (събота). На 22 април от 8:00 часа беше проведено контролното състезание за разширените национални отбори младша и старша възраст.

Материали от Пролетния турнир
Материали от контролните състезания

 

Национална олимпиада по информатика - Национален кръг,
16 - 19 март 2018 г., Стара Загора

От 16 до 19 март 2018 г. в Стара Загора се проведе Националният кръг на Националната олимпиада по информатика. Състезателните дни бяха 17 и 18 март (събота и неделя). В понеделник преди обяд (19 март) се проведе контролно състезание за разширените национални отбори младша и старша възраст.

Материали от Националния кръг.
Материали от контролните състезания.

 

Национална олимпиада по информатика - Областен кръг,
17 февруари 2018 г.

Областният кръг на Националната олимпиада по информатика се проведе  на 17 февруари 2018 г. (събота) с начало в 9:00 часа, едновременно в цялата страна. Темите, съставени от Националната комисия, които са задължителни за Областния кръг, бяха публикувани тук и в сайта keleved.com в 8:30 часа в деня на състезаниято. Проверката на решенията бе извършена от Националната комисия.

Материали от състезанието.

Програмист ще ставам аз!
Сайт за националните състезания по информатика за ученици


HTML Hit Counter