НОВИНИ

Компилатори, редактори и справочници
за състезанията по програмиране

Трети кръг на Националната олимпиада по информатика
15/04/2014

От 25 до 27 април във Варна ще се проведе заключителният кръг на Националната олимпиада по информатика.

Писмо от РИО - Варна
Списък на допуснатите ученици
Предварителна програма

Конкурс за отличията "Джон Атанасов"
15/04/2014

Започна дванадесетият годишен конкурс за високите отличия на Президента на Република България „Джон Атанасов“, открояващ блестящите млади изследователи, които чрез изобретенията и откритията си в областта на информационните и комуникационните технологии носят потенциал да променят света.

Подробности за конкурса
Регламент на конкурса

Областен кръг на НОИ
09/04/2014

На 29 март се проведе Областният кръг на Националната олимпиада по информатика. Информация за  състезанието може да намерите и на сайта http://keleved.com/.

Материали от състезанието

Покана за пролетна лагер-школа Видин 2014
06/03/2014

По време на пролетната ваканция Явор Никифоров организира лагер-школа по информатика, като този път тя ще се проведе в град Видин, хотел Ровно.

Подробности за школата

Зимни състезания по информатика
02/03/2014

От 28 февруари до 2 март във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика.

Материали от състезанието
Снимки от състезанието

Срещи за ученици на "Академия на Телерик" през февруари
12/02/2014

Подробности за февруарските срещи на "Академията на Телерик"

Общински кръг на НОИ
05/01/2014

На 5 януари се проведе Общинският кръг на Националната олимпиада по информатика. За актуална информация следете и сайта keleved.com.

Материали от състезанието

Новогодишна лагер-школа по информатика
03/12/2013

От 26 декември до 5 януари в Благоевград ще се проведе десетата новогодишна лагер школа, организирана от Явор Никифоров с подкрепата на СМГ и Telerik Kids Academy. Настаняването е във възрожденския хотел Кристо. Участниците ще бъдат разпределени в подходящи групи спрямо нивото им на подготовка. Ще има и отделна група за напълно начинаещи. В последния ден ще се проведе първи кръг на олимпиадата на място и след него - коментар на задачите. В кратките моменти за почивка освен новогодишен купон ще има ски, филми, представяне на компютърни игри и други проекти, създадени от децата, плуване и още щуротии. Деца от цялата страна могат да се включат на адрес bit.do/zima.

"Теория на игрите" - тема на следващата среща на "Алго академията на Телерик"
28/11/2013

Декемврийската среща на Алго академията на Телерик ще се проведе на 2, 3 и 4 декември 2013 г. в учебния център на „Академията на Телерик“ в София. Тя ще бъде на тема „Теория на игрите“. За първи път към двата традиционни дни на срещата добавяме още един – Algo Basics (2 декември), насочен към начинащите ученици, които още нямат опит в програмирането. По време на Algo Basics ще се запознаете с програмния език C++ и ще решавате несложни състезателни задачи.  През останалите два дни ще навлезете в света на теорията на игрите и ще разгледате концепции като zero-sum game, печеливши и губещи позиции и взаимовръзката между тях, композитни игри и играта на Ним. За подробна информация за срещата и за регистрация за участие в Algo Basics и „Теория на игрите“ посетете уебсайта на „Академията на Телерик“. Регистрацията е безплатна.

Национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов"
03/11/2013

От 22 до 24 ноември в Шумен се проведе Тринадесетият национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов". Паралелно с това състезание се проведе и Международен турнир по информатика.

Материали от състезанието

Регламент за Националните турнири по информатика
30/10/2013

Направена е редакция на точка 3 от регламента на Националните турнири по информатика.

Регламент на Националните турнири по информатика
Приложения към регламента за квотите

Благодарствен адрес към бивши състезатели от ученическите олимпиади по информатика
25/10/2013

Благодарствен адрес

Съобщение за състезанието Бобър
25/10/2013

Второто издание на състезанието Бобър - България ще се проведе on-line на 10 ноември 2013 г. от 10:00 до 15:00 часа. Тази година ще има две възрастови групи: 6-7 клас и 8-9 клас, и такса по 5 лева на ученик. Желаещите да участват трябва да се обърнат за предварителна регистрация към своя учител по информатика. Повече подробности -  на страницата на състезанието: http://www.math.bas.bg/bbr.

Стартира конкурсът по програмиране CodeIT
20/10/2013

През настоящата седмица стартира конкурсът по програмиране CodeIT (http://codeit.bg/rounds/listTasks/21), сезон 2012-2013. По традиция конкурсът започва с първи кръг маратон, който приключва на 8 ноември. Ненулев резултат носи тениска с новата визия на сезона, а в „спринтовите“ кръгове за пръв път ще има паралелна junior задача с възможност за изява на участници под 8 клас. Те ще се организират в паралелно класиране, за което очаквайте правилата скоро. До финала през май предстоят шест задочни (online) кръга и всеки може да се участва в различните етапи на състезанието.
Какво ново очаква състезателите в CodeIT:

Два златни, един сребърен и един бронзов медал от BOI - 2013
13/09/2013

От 7 до 14 септември в Босна и Херцеговина се проведе 21-вата Балканска олимпиада по информатика. Христо Венев от СМГ завоюва златен медал с пълен актив от 600 точки от двата състезателни дни. Златен медал спечели и деветокласникът от МГ "Атанас Радев" - Ямбол Енчо Мишинев. Момчил Пейчев от МГ "Д-р Петър Берон" - Варна е сребърен медалист, а Христиан Христов от МГ "Баба Тонка" - Русе е бронзов медалист. Ръководители на отбора са доц. Каталина Григорова и Ясен Трифонов.

Условия на задачите от първия състезателен ден на български език

Национална лагер-школа по информатика
18/07/2013

От 5 до 11 септември във Варненски свободен университет се ще се проведе Национална лагер-школа по информатика за ученици от 6 до 10 клас. Подробности и текуща информация за школата може да намерите в сайта keleved.com.

Писмо на МОН и списък на класираните за участие в лагер-школатаПрограмист ще ставам аз!
Сайт за националните състезания по информатика за ученици


HTML Hit Counter
Спонсор на националните отбори по информатика