НОВИНИ

Компилатори, редактори и справочници
за състезанията по програмиране

Трети кръг на Националната олимпиада по информатика
22/04/2014

От 25 до 27 април във Варна ще се проведе заключителният кръг на Националната олимпиада по информатика. След олимпиадата ще се проведе контролно състезание за разширения национален отбор за група А в понеделник сутринта във ВСУ. Следващото контролно състезание, включващо двата разширени отбора (за група А и за група C) ще се проведе на 10 май в Ямбол.

Писмо от РИО - Варна
Списък на допуснатите ученици
Предварителна програма

Конкурс за отличията "Джон Атанасов"
15/04/2014

Започна дванадесетият годишен конкурс за високите отличия на Президента на Република България „Джон Атанасов“, открояващ блестящите млади изследователи, които чрез изобретенията и откритията си в областта на информационните и комуникационните технологии носят потенциал да променят света.

Подробности за конкурса
Регламент на конкурса

Областен кръг на НОИ
09/04/2014

На 29 март се проведе Областният кръг на Националната олимпиада по информатика. Информация за  състезанието може да намерите и на сайта http://keleved.com/.

Материали от състезанието

Покана за пролетна лагер-школа Видин 2014
06/03/2014

По време на пролетната ваканция Явор Никифоров организира лагер-школа по информатика, като този път тя ще се проведе в град Видин, хотел Ровно.

Подробности за школата

Зимни състезания по информатика
02/03/2014

От 28 февруари до 2 март във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика.

Материали от състезанието
Снимки от състезанието

Срещи за ученици на "Академия на Телерик" през февруари
12/02/2014

Подробности за февруарските срещи на "Академията на Телерик"

Общински кръг на НОИ
05/01/2014

На 5 януари се проведе Общинският кръг на Националната олимпиада по информатика. За актуална информация следете и сайта keleved.com.

Материали от състезанието

Новогодишна лагер-школа по информатика
03/12/2013

От 26 декември до 5 януари в Благоевград ще се проведе десетата новогодишна лагер школа, организирана от Явор Никифоров с подкрепата на СМГ и Telerik Kids Academy. Настаняването е във възрожденския хотел Кристо. Участниците ще бъдат разпределени в подходящи групи спрямо нивото им на подготовка. Ще има и отделна група за напълно начинаещи. В последния ден ще се проведе първи кръг на олимпиадата на място и след него - коментар на задачите. В кратките моменти за почивка освен новогодишен купон ще има ски, филми, представяне на компютърни игри и други проекти, създадени от децата, плуване и още щуротии. Деца от цялата страна могат да се включат на адрес bit.do/zima.

"Теория на игрите" - тема на следващата среща на "Алго академията на Телерик"
28/11/2013

Декемврийската среща на Алго академията на Телерик ще се проведе на 2, 3 и 4 декември 2013 г. в учебния център на „Академията на Телерик“ в София. Тя ще бъде на тема „Теория на игрите“. За първи път към двата традиционни дни на срещата добавяме още един – Algo Basics (2 декември), насочен към начинащите ученици, които още нямат опит в програмирането. По време на Algo Basics ще се запознаете с програмния език C++ и ще решавате несложни състезателни задачи.  През останалите два дни ще навлезете в света на теорията на игрите и ще разгледате концепции като zero-sum game, печеливши и губещи позиции и взаимовръзката между тях, композитни игри и играта на Ним. За подробна информация за срещата и за регистрация за участие в Algo Basics и „Теория на игрите“ посетете уебсайта на „Академията на Телерик“. Регистрацията е безплатна.

Национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов"
03/11/2013

От 22 до 24 ноември в Шумен се проведе Тринадесетият национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов". Паралелно с това състезание се проведе и Международен турнир по информатика.

Материали от състезанието

Регламент за Националните турнири по информатика
30/10/2013

Направена е редакция на точка 3 от регламента на Националните турнири по информатика.

Регламент на Националните турнири по информатика
Приложения към регламента за квотите

Благодарствен адрес към бивши състезатели от ученическите олимпиади по информатика
25/10/2013

Благодарствен адрес

Съобщение за състезанието Бобър
25/10/2013

Второто издание на състезанието Бобър - България ще се проведе on-line на 10 ноември 2013 г. от 10:00 до 15:00 часа. Тази година ще има две възрастови групи: 6-7 клас и 8-9 клас, и такса по 5 лева на ученик. Желаещите да участват трябва да се обърнат за предварителна регистрация към своя учител по информатика. Повече подробности -  на страницата на състезанието: http://www.math.bas.bg/bbr.

Стартира конкурсът по програмиране CodeIT
20/10/2013

През настоящата седмица стартира конкурсът по програмиране CodeIT (http://codeit.bg/rounds/listTasks/21), сезон 2012-2013. По традиция конкурсът започва с първи кръг маратон, който приключва на 8 ноември. Ненулев резултат носи тениска с новата визия на сезона, а в „спринтовите“ кръгове за пръв път ще има паралелна junior задача с възможност за изява на участници под 8 клас. Те ще се организират в паралелно класиране, за което очаквайте правилата скоро. До финала през май предстоят шест задочни (online) кръга и всеки може да се участва в различните етапи на състезанието.
Какво ново очаква състезателите в CodeIT:

Два златни, един сребърен и един бронзов медал от BOI - 2013
13/09/2013

От 7 до 14 септември в Босна и Херцеговина се проведе 21-вата Балканска олимпиада по информатика. Христо Венев от СМГ завоюва златен медал с пълен актив от 600 точки от двата състезателни дни. Златен медал спечели и деветокласникът от МГ "Атанас Радев" - Ямбол Енчо Мишинев. Момчил Пейчев от МГ "Д-р Петър Берон" - Варна е сребърен медалист, а Христиан Христов от МГ "Баба Тонка" - Русе е бронзов медалист. Ръководители на отбора са доц. Каталина Григорова и Ясен Трифонов.

Условия на задачите от първия състезателен ден на български език

Национална лагер-школа по информатика
18/07/2013

От 5 до 11 септември във Варненски свободен университет се ще се проведе Национална лагер-школа по информатика за ученици от 6 до 10 клас. Подробности и текуща информация за школата може да намерите в сайта keleved.com.

Писмо на МОН и списък на класираните за участие в лагер-школатаПрограмист ще ставам аз!
Сайт за националните състезания по информатика за ученици


HTML Hit Counter
Спонсор на националните отбори по информатика