НОВИНИ

Компилатори, редактори и справочници
за състезанията по програмиране
 
 
Национално онлайн състезание по информатика "Д-р Младен Манев",
11 май 2019 г.
 
Състезанието е посветено на паметта на Младен Манев. Организатор е ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - град Габрово. Ще се проведе на 11 май 2019 г, от 9:00 часа. Поканени за участие са всички ученици, явили се на Областния кръг на Националната олимпиада по информатика през настоящата година и получили положителен брой точки в класирането. Допълнителна информация може да получите от сайта на състезанието info-gabrovo.com
 
 
 
Пролетнo състезаниe по информатика, 19 - 21 април 2019 г.
 
Пролетнотo състезаниe по информатика е включено в списъка на трите национални турнира. Ще бъде проведено в град Велико Търново от 19 до 21 април 2019 г. Състезателният ден ще бъде 20 април (събота), а на 21 април (неделя) ще има контролно състезание за разширените национални отбори - младша и старша възраст.

Писмо от РУО

Регламент за провеждане на Националните турнири и квоти за брой състезатели
Условия за настаняване
Заявка по приложение 1
Заявка по приложение 2
Образец на декларация за ученици, навършили 16 годишна възраст
Образец на декларация от родител
 
 
 
 
Софийски пролетен турнир, 24 март 2019 г.
 
На 24 март 2019 г. в СМГ ще бъде проведен Пролетният  Софийски турнир. За учениците от София той ще бъде квалификация за Националния пролетен турнир. Участниците извън София са поканени да участват официално и присъствено. Тези, които нямат възможност да дойдат в София, може да се включат в паралелното online състезание (с отделно класиране). Задачите ще бъдат на ниво Областен кръг на НОИ. Спонсор на състезанието е SAP Labs Bulgaria.

За регистрация и информация: https://sofiacode.com/sti/
 

 

Национален кръг на Националната олимпиада,
Стара Загора, 15 - 18 март 2019 г.
 
Протоколи с окончателните резултати по групи: AB, A, B, C, D, E.
Разширени национални отбори: младши, старши.
 
 
От 15 до 18 март 2019 г. в град Стара Загора беше проведен Националният кръг на Националната олимпиада по информатика. Състезанието беше в два състезателни дни и обхвана възрастовите групи A, B, C, D и E. Групите A и B се състезаваха с обща тема.  
 
 
 
Съобщение за лагер-школа от 30 март до 6 април 2019 г.
 
Явор Никифоров и екип организират през пролетната ваканция лагер-школа в Творческия дом на БАН във Варна. Планирани са занимания по С++ и алгоритми, както и по разработка на HTML5 игри. Лагер-школата ще има 8 дни обучения от 30 март до 6 април на цена от 393 лева! Каним Ви в няколкото отделни групи, съобразени с нивото на всяко дете. Ще има и отделна група за напълно начинаещи - деца, които не са програмирали до сега. За информация и записвания вижте: http://bit.do/prolet

 

Втори (областен) кръг на Националната олимпиада по информатика 2019 г.

Областният кръг на Националната олимпиада по информатика беше проведен на 16 февруари 2019 г. (събота) с начало в 9:00 часа, едновременно в цялата страна. Участниците работиха върху теми, съставени от Националната комисия. Състезателите работиха без наличие на мрежова среда. След завършване на състезанието беше извършена проверката на решенията от Националната комисия чрез проверяваща система.

 
 
 

 


 


 

Програмист ще ставам аз!
Сайт за националните състезания по информатика за ученици