НОВИНИ

Компилатори, редактори и справочници
за състезанията по програмиране

Национален кръг на Националната олимпиада по информатика
20/04/2015

Националният кръг на Националната олимпиада по информатика ще се проведе в Кърджали от 24 до 27 април 2015 г. Денят за пристигане е 24 април. Състезателните дни са 25 и 26 април. Контролното състезание за група А на разширения национален отбор ще бъде сутринта на 27 април.

Писмо от РИО - Кърджали
Списък на допуснатите ученици
Предварителна програма
Карта на Кърджали

Следващата среща на „Алго академията на Телерик“ ще се проведе на 20 и 21 април
16/04/2015

Априлската среща на „Алго академията на Телерик“ ще бъде подготовка за предстоящия трети кръг на Националната олимпиада по информатика. По време на обучението учениците ще разгледат подходи за решаване на задачи и ще участват в тренировъчно състезание. Задачите от състезанието ще включват графи, динамично отпимиране, геометрия, обработка на низове, структури от данни, комбинаторика и др. Срещата ще се проведе на 20 и 21 април в учебния център на „Академията на Телерик“ в София от 10:00 ч. Всеки, който желае да тренира алгоритмичните си умения, може да се запише. Регистрирайте се тук.

Областен кръг на Националната олимпиада по информатика
31/03/2015

На 20 март се проведе областният кръг на националната олимпиада по информатика.

Материали от състезанието

Покана за пролетна лагер-школа във Видин
10/03/2015

От първи до десети април ще се проведе лагер-школа по информатика във Видин, организирана от Явор Никифоров. Планирана е отделна група за напълно начинаещи. Информация и записвания на http://bit.do/prolet.

Зимни състезания по информатика
01/03/2015

От 27 февруари до 1 март във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика.

Материали от състезанието

Динамично оптимиране в „Алго академията на Телерик“ през февруари
16/02/2015

Следващата среща на „Алго академията на Телерик“ ще се проведе на 23 и 24 февруари 2015 г. от 10:00 до 19:00 ч. в учебния център на инициативата в София. Темата ще бъде динамично оптимиране. По време на обучението участниците ще се запознаят с основни концепции и ще решават класически задачи в областта на динамичното оптимиране. Срещата включва и тренировъчно състезание с 8 задачи, наподобяващи тези, давани на националните и международни олимпиади. Участието е безплатно, изисква се само предварителна регистрация. Регистрирайте се на уебсайта на „Алго академията на Телерик“. 

Общински кръг на НОИ
04/01/2015

Съгласно календарния план на МОН, Общинският кръг на НОИ трябва да се проведе до 4 януари 2015 г. Националната комисия по информатика подготви примерни теми за Общинския кръг, които могат да се ползват при провеждането му. При оценяването на работите трябва да се има предвид, че времето за работа на програмата на състезателя за всеки тест не трябва да надминава с 50% съответното време на програмата на автора.

Материали за темите, предложени от НКИ

Регламент за провеждане на олимпиадата по информатика през учебната 2014-2015 година
Заповед на МОН за провеждане на ученическите олимпиади и националните състезания. График за провеждане на националните олимпиади и ученически състезания

Състезание по информатика в рамките на Международната Жаутиковска олимпиада
04/01/2015

Казахстан (домакин на IOI-2015) организира on-line състезание по информатика в рамките на Международната Жаутиковска олимпиада. Състезание ще бъде по формата на IOI и е отворено за регистрация за всички желаещи в сайта http://goo.gl/jpkHo9.  Срокът за регистрация е до 10 януари 2015 г. Подробна информация може да видите в http://olympiads.kz/izho2015.
Национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов"
23/11/2014

От 21 до 23 ноември в Шумен се проведе Националният турнир по информатика "Джон Атанасов". Успоредно със състезанието се проведе и Международно състезание по информатика.

Материали от състезанието
Снимки от състезанието

CMS сървър
12/11/2014

Антон Шиков е инсталирал новата състезателна ситема на виртуален сървър на фирмата Опко Сис. На системата са качени задачите от Romanian Masters in Informatics.
Адресът на сървъра е:
office.opcosys.com:8888 - логин в състезателната система
office.opcosys.com:8890 - ранкинг на участниците
Задачите са качени с пълен фийдбек, така че всички могат да си виждат резултатите от тестването веднага.
Няма автоматична регистрация, поради което желаещите да използват системата трябва да пишат на Антон Шиков на адрес anton@opcosys.com и да посочат потребител и парола, с които желаят да бъдат регистрирани. Новата проверяваща система все още няма да се използва на официални състезания.

Състезание Бобър
23/10/2014

Състезанието Бобър-България 2014 ще се проведе на 9 ноември 2014 г. в две възрастови групи: 6-7 клас и 8-9 клас и с такса за участие по 5 лева на ученик.
Повече подробности може да видите в сайта на състезанието http://www.math.bas.bg/bbr.
За участие в състезанието е необходима предварителна регистрация на желаещите ученици. Регистрацията се извършва от учител. Учител, който желае да регистрира ученици, но не е получил достъп до системата за регистрация, трябва да напише заявка на e-mail: keleved@gmail.com.

Нови успехи на българските информатици
21/10/2014

От 16 до 19 октомври в Букурещ се проведе международното състезание по информатика Romanian Masters in Informatics. Българският отбор беше в състав: Христо Венев, Енчо Мишинев, Кристиян Цъклев и Андрей Лалев. Ръководител на отбора беше Антон Шиков. В крайното класиране Христо Венев и Енчо Мишинев са съответно втори и пети и завоюваха златни медали. Кристиян Цъклев и Андрей Лалев спечелиха сребърни медали. В състезанието участва и отбор на Варна в състав Илиан Йорданов, Радостин Чонев, Георги Маринов и Васил Сарафов с ръководители Юлия Димитрова и Елена Димитрова. Илиан и Радостин завоюваха сребърни медали, а Георги и Васил - бронзови.

Квоти за националните турнири по информатика
16/10/2014

Вече са определени квотите за националните състезания по информатика през учебната 2014-2015 година.

Два златни и един сребърен медал за България от БОИ
Христо Венев - абсолютен шампион на балканиадата!
17/08/2014

От 10 до 17 август в Анкара се проведе Балканската олимпиада по информатика. Българският отбор беше в състав: Христо Венев от София, Енчо Мишинев от Ямбол, Кристиян Цъклев от София и Андрей Лалев от Велико Търново. Христо Венев стана абсолютен шампион на балканиадата! Енчо Мишинев e пети и също е златен медалист. Кристиян Цъклев е осми в крайното класиране и завоюва сребърен медал. В неофициалното отборно класиране българският отбор зае първо място както по медали, така и по общ точков актив.

Крайно класиране

Два златни и един сребърен медал от Международна олимпиада по информатика!
19/07/2014

От 13 до 20 юли в Тайван се проведе Международната олимпиада по информатика. Българският отбор беше в състав: Христо Венев от София, Момчил Пейчев от Варна, Енчо Мишинев от Ямбол и Стефан Иванов от Плевен. Енчо Мишинев и Христо Венев завоюваха златни медали като заеха съответно 10-то и 24-то място в крайното класиране. Момчил Пейчев е сребърен медалист. Ръководители на отбора бяха Емил Келеведжиев и Красимир Манев. В неофициалното отборно класиране по медали България е на седмо място!

Златен и три сребърни медала за българските информатици от JBOI - 2014
27/06/2014

От 23 до 28 юни в Белград се провежда Балканската младежка олимпиада по информатика. Всички български участници завоюваха медали! Емил Инджев от Русе е златен медалист, а Иван Иванов от София, Иван Ганев от Шумен и Виктор Терзиев от София са сребърни медалисти! Ръководители на отбора са Антон Шиков и Петър Петров.
   
Два златни, един сребърен и един бронзов медал от BOI - 2013
13/09/2013

От 7 до 14 септември в Босна и Херцеговина се проведе 21-вата Балканска олимпиада по информатика. Христо Венев от СМГ завоюва златен медал с пълен актив от 600 точки от двата състезателни дни. Златен медал спечели и деветокласникът от МГ "Атанас Радев" - Ямбол Енчо Мишинев. Момчил Пейчев от МГ "Д-р Петър Берон" - Варна е сребърен медалист, а Христиан Христов от МГ "Баба Тонка" - Русе е бронзов медалист. Ръководители на отбора са доц. Каталина Григорова и Ясен Трифонов.

Условия на задачите от първия състезателен ден на български език

Програмист ще ставам аз!
Сайт за националните състезания по информатика за ученици


HTML Hit Counter
Спонсор на националните отбори по информатика