НОВИНИ

Компилатори, редактори и справочници
за състезанията по програмиране
 
 
Национална школа по информатика, Смолян, 31 август - 5 септември 2019 г.
 
През настоящата година Националната школа ще бъде в град Смолян от 31 август до 5 септември и ще обхваща ученици от 6, 7 и 8 клас (класове - по новата учебна година). Поканени за участие са първите десет ученици за всеки от класовете според националната ранглиста. Настаняването ще бъде в хотел "Кипарис Алфа", а учебните занятия - в Профилирана Природо-математическа гимназия "Васил Левски". Текуща информация за школата може да видите в keleved.com
 

 

Национална ранглиста
 
Публикувана е Националната ранглиста за 2018-2019 уч. година. При забелязани грешки пишете на keleved@gmail.com
 
 
Съобщение за лагер-школа, организирана от Явор Никифоров
 
От 15-ти август до 5-ти септември 2019 г. предстои морската лагер-школа по програмиране Китен 2019! Този път ще може да изберете да се обучавате в 4 различни етапа по програмиране на С++ и алгоритми, или за разработка на HTML5 игри. А за първи път през един от етапите ще се проведат и обучения по шахмат или по графичен дизайн! За подробна информация и записванията посетете   http://bit.do/kiten2019

 

 
НА ВНИМАНИЕТО НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ, КОИТО ИМАТ ОТЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАТИКА

Министерството на образованието и науката издава удостоверение ЛАУРЕАТ на всички ученици от 12 клас, които имат оценка Отличен 6 на олимпиадата. Учениците от 12. клас, които имат оценки от 5,50 до 5,99 могат да получат СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА за отлични резултати. За получаването и на двата документа е нужно да изпратите на г-жа Силвия Кънчева, държавен експерт в МОН сканирана диплома за завършено средно образование на адрес: s.kantcheva@mon.bg до 20.06.2019 г. Относно условията на университетите за признаването на тези документи можете да се информирате в Правилниците на съответния университет.
 
 
Национален летен турнир по информатика, 7 - 9 юни 2019 г.
 
Националният летен турнир по информатика ще бъде проведен в град Русе от 7 до 9 юни 2019 г. Ръководителите трябва да направят регистрация в срок до 20 май. Подробности - в приложените документи. Състезателният ден ще бъде 8 юни (събота). На 9 юни (неделя) ще се състои контролно състезание за разширените национални отбори - младша и старша възраст.
 
 
 
Национално онлайн състезание по информатика "Д-р Младен Манев",
11 май 2019 г.
 
Състезанието е посветено на паметта на Младен Манев. Организатор е ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - град Габрово. Беше проведено на 11 май 2019 г. от 9:00 часа. Поканени бяха за участие всички ученици, явили се на Областния кръг на Националната олимпиада по информатика през настоящата година и получили положителен брой точки в класирането. Допълнителна информация може да намерите в сайта на състезанието info-gabrovo.com

Материали от състезанието
 
 
Пролетнo състезаниe по информатика, 19 - 21 април 2019 г.
 
Пролетнотo състезаниe по информатика е включено в списъка на трите национални турнира. Беше проведени в град Велико Търново от 19 до 21 април 2019 г. Състезателният ден беше 20 април (събота). На 21 април (неделя) се състоя контролно състезание за разширените национални отбори - младша и старша възраст.
 
Софийски пролетен турнир, 24 март 2019 г.
 
На 24 март 2019 г. в СМГ ще бъде проведен Пролетният  Софийски турнир. За учениците от София той ще бъде квалификация за Националния пролетен турнир. Участниците извън София са поканени да участват официално и присъствено. Тези, които нямат възможност да дойдат в София, може да се включат в паралелното online състезание (с отделно класиране). Задачите ще бъдат на ниво Областен кръг на НОИ. Спонсор на състезанието е SAP Labs Bulgaria.

За информация: https://sofiacode.com/sti/
 
Национален кръг на Националната олимпиада,
Стара Загора, 15 - 18 март 2019 г.
 
Протоколи с окончателните резултати по групи: AB, A, B, C, D, E.
Разширени национални отбори: младши, старши.
 
 
От 15 до 18 март 2019 г. в град Стара Загора беше проведен Националният кръг на Националната олимпиада по информатика. Състезанието беше в два състезателни дни и обхвана възрастовите групи A, B, C, D и E. Групите A и B се състезаваха с обща тема.  
 
 
 
Съобщение за лагер-школа от 30 март до 6 април 2019 г.
 
Явор Никифоров и екип организират през пролетната ваканция лагер-школа в Творческия дом на БАН във Варна. Планирани са занимания по С++ и алгоритми, както и по разработка на HTML5 игри. Лагер-школата ще има 8 дни обучения от 30 март до 6 април на цена от 393 лева! Каним Ви в няколкото отделни групи, съобразени с нивото на всяко дете. Ще има и отделна група за напълно начинаещи - деца, които не са програмирали до сега. За информация и записвания вижте: http://bit.do/prolet

 

Втори (областен) кръг на Националната олимпиада по информатика 2019 г.

Областният кръг на Националната олимпиада по информатика беше проведен на 16 февруари 2019 г. (събота) с начало в 9:00 часа, едновременно в цялата страна. Участниците работиха върху теми, съставени от Националната комисия. Състезателите работиха без наличие на мрежова среда. След завършване на състезанието беше извършена проверката на решенията от Националната комисия чрез проверяваща система.

 
 
 

 


 


 

Програмист ще ставам аз!
Сайт за националните състезания по информатика за ученици