Програмист ще ставам аз!


           
                       XXXIII.  Национална олимпиада
                       по информатика - 2018 година


Национална олимпиада по информатика - Общински кръг, 6 януари 2018 г.
 
Теми, подготвени от Националната комисия: A, B, C, D, E.
Тестове и авторски решения: A.zip, B.zip, C.zip, D.zip, E.zip.
Инструкция за ръчна проверка
Примерен чекер, написан от Павлин Пеев
 
Система за проверка noi.pesho.org, написана от Марин Шаламанов и Петър Петров
(Първо трябва да въведат име на град или училище, като може и тестово име. След това се отваря страница, където е описано как трябва да бъде структуриран архивът и с каква команда се компилира)
 
Съгласно план-графика на МОН за провеждане на ученическите олимпиади за уч.2017-2018 г., Общинският кръг на Националната олимпиада по информатика трябва да бъде проведен до 6 януари 2018 г. Националната комисия изготвя теми, които могат да бъдат използвани при желание от страна на организаторите за провеждане на състезанието. Темите са публиквани тук и в сайта keleved.com в 8:30 часа на 6 януари 2018 г. (събота).

Регламент на Националната олимпиада по информатика

Извадки от регламента:

За участие се допускат всички ученици от 4.–12. клас, които се състезават в пет възрастови групи: група А (11.–12. клас), B (9.–10. клас), C (8. клас), D (6.-7. клас) и E (4.–5. клас). Всички ученици, родени през 2003 г., както и по-млади, имат право да участват в група С. Допуска се участие на ученици в по-старша за тях възрастова група. Не се разрешава промяна на възрастовата група за ученик при участието му в различните кръгове на олимпиадата през учебната година.

Разширеният национален отбор старша възраст за участие в международните състезания по информатика се състои от учениците на първите 12 места в общото класиране за групи A и B от националния кръг на олимпиадата по информатика.

Разширеният национален отбор младша възраст за участие в международните състезания се състои от 12 ученици, които са родени след 31.12.2002 година и се определят по реда на класирането в група C от националния кръг на олимпиадата по информатика.

 

Сайт за националните състезания по информатика за ученици