НОВИНИ

Компилатори, редактори и справочници
за състезанията по програмиране
 
 
Първи (общински) кръг на Националната олимпида по информатика 2019 г.

Съгласно план-графика на МОН Общинският кръг на Националната олимпиада  по информатика трябва да бъде проведен до 5 януари 2019 г. Националната комисия изготвя теми, които могат да бъдат използвани при желание от страна на организаторите за провеждане на състезанието. Темите ще бъдат  публиквани тук и в keleved.com в 8:30 часа на 5 януари 2019 г. (събота).

Теми на Националната комисия по възрастови групи: A, B, C, D, E, общ архив
Тестове и авторски решения: A.zip, B.zip, C.zip, D.zip, E.zip

За проверка на работите организаторите могат да ползват системата:
http://noi.sofiacode.com/home

В началната страница въвеждате име, което да е различно от вече използваните.
След това виждате кратка инструкция, как да подготвите
zip файл.
Тук е
zip файл със сорсовете на журито. В него във всяка от папките A, B, C, D, E
трябва да
добавите папки за всеки състезател с негови сорсове. Тези папки
трябва да са именувани с инициали на състезателя.
След събмитване направете
refresh в браузера.
 

Десети международен и Осемнадесети национален есенен турнир в Шумен 2018 г.
 
Международният турнир беше проведен от 21 до 25 ноемри 2018 г. с два състезателни дни. Повече информация може да научите от сайта http://iati-shu.org/ Националният турнир се състоя от 23 до 25 ноември 2018 г. с едни състезателен ден. Повече информация за Националния турнир може да намерите в сайта на  ППМГ „Нанчо Попович“  http://www.pmg.icon.bg.

Класиране на Международния турнир: Juniors, Seniors.
Класиране на Националния турнир по групи: E, D, C, B, A.

Mатериали за турнирите
 

Нов полезен български сайт по състезателна информатика
 
Поздравления за Марин Шаламанов и Петър Петров, които започват да поддържат сайта https://sofiacode.com/
 

Есенен софийски турнир по информатика 2018 г.

Вторият есенен софийски турнир по информатика ще се проведе на 4 ноември 2018 г. в СМГ "Паисий Хилендарски" - София. Организатори на турнира са РУО - София-град, СМГ „Паисий Хилендарски“ и SAP Labs България. Наградите са осигурени от SAP Labs България.

Състезанието се провежда по модела и правилата на националните турнири и нивото на трудност на задачите е високо.  Желаещите да участват в Есенния софийски турнир по информатика могат да научат подробности от https://sofiacode.com/sti/, където става и регистрацията. Срокът за регистрация е 30.10.2018 г.  Всеки учениик от България може да участва, но ако не е от София, трябва сам да осигури пътуването и пребиваването
си.


Състезание по информатика "Младен Манев" 2018 г.

Комисията за извънкласна работа по информатика към СМБ, съвместно с ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" Габрово, проведе on-line състезание по информатика, посветено на паметта на нашия колега Младен Манев. Първото пилотно издание на състезанието беше на 21 октомври 2018 г. (неделя) от 10:00 часа с продължителност 3 часа. Поканени бяха за участие учениците от 6 клас, които в ранглистата от миналата учебна година заемат първата половина от местата.

Резултати от състезателната система
Условия на задачите:
line, metro, removal
Тестове и авторски решения: line, metro, removal
Събмити на участниците


Национална лагер-школа по информатика 2018 г.

Ежегодната Национална лагер-школа за подготовка за състезания и олимпиади по информатика за ученици от 6 до 10 клас (класове по новата учебна 2018-2019 година), беше проведена в Пазарджик от 21 до 27 август 2018 г. (ден за пристигане – 21 август, ден за отпътуване – 27 август). Домакин на школата е Профилирана Математическа гимназия „Константин Величков“. За участие в школата са поканени учениците, класирани на първите 10 места в националната ранглиста в съответните класове.

Писмо от МОН
Списък на класираните ученици
Схема на програмата
Разписание на лекциите

Материали от школата

 

Покана за лагер школа по програмиране Китен 2018

Лагер-школата по програмиране КИТЕН 2018 е организирана от Явор Никифоров и негов екип. Желаешите могат да изберат колко и в кои смени да участват: от 22.8 до 28.8 или от 29.8 до 3.9 или от 4.9 до 11.9. За напълно начинаещи - деца, които не са програмирали до сега са планирани 2 групи: програмиране на Scratch за деца 1-4ти клас и по С++ и JS за по-големите начинаещи. Информация и записвания на http://bit.do/kiten2018

Национална ранглиста на състезателите за 2017-2018 уч. год.

Публикувана е ранглистата по класове за 2017-2018 уч. год. При забелязани неточности пишете на keleved(at)gmail.com.

 

Школа в София за подготовка на разширените национални отбори

От 15 до 19 юни 2018 г. в София беше проведена лагер-школа за подготовка на разширените национални отбори по информатика (младша и старша възраст) за участие в международните състезания.

Материали от школата

 

Претестване на зад. CK9 от контролното състезание

Беше забелязано, че форматът на текстовите файлове за тестовете, поставени в проверяващата система за задача CK9 "primes" на проведеното контролно за младшия разширен отбор в Ямбол на 6 май 2018 г., е сгрешен (т.е. несъответстващ на Linux, а съответстващ на Windows). С решение на Националната комисия бе направено претестване със санирани файлове и се прави корекция на получените точки за задачата, които са отразени в таблицата. Текущото класиране на разширения национален отбор може да видите тук.

 

НА ВНИМАНИЕТО НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ,
КОИТО ИМАТ ОТЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА НОИ

Министерството на образованието и науката издава удостоверение ЛАУРЕАТ на всички ученици от 12. клас, които имат оценка Отличен 6 на олимпиадата. Учениците от 12. клас, които имат оценки от 5,50 до 5,99 могат да получат СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА за отлични резултати.

За получаването и на двата документа е нужно да изпратите на г-жа Силвия Кънчева, държавен експерт в МОН сканирана диплома за завършено средно образование на адрес: s.kantcheva@mon.bg до 20.06.2018 г.
Относно условията на университетите за признаването на тези документи можете да се информирате в Правилниците на съответния университет.

 

Национален летен турнир по информатика,
8 - 10 юни 2018 г., Пловдив

От 8 до 10 юни 2018 г. в Пловдив се проведе Националният летен турнир по информатика. На 10 юни от 8:00 часа беше проведено последното контролно състезание за разширените национални отбори младша и старша възраст.

Материали от Летния турнир
Материали от контролните състезания

 

Трето контролно състезание по информатика,
6 май 2018 г., Ямбол

На 6 май 2018 г. в Ямбол се проведе третото контролно състезание за отборите младша и старша възраст. Материали от състезанието може да намерите в страницата на контролните състезания за 2018 г.

 

Национален пролетен турнир по информатика,
20 - 22 април 2018 г., Велико Търново

От 20 до 22 април 2018 г. във Велико Търново се проведе Националният пролетен турнир по информатика. Състезанието беше на 21 април (събота). На 22 април от 8:00 часа беше проведено контролното състезание за разширените национални отбори младша и старша възраст.

Материали от Пролетния турнир
Материали от контролните състезания

 

Национална олимпиада по информатика - Национален кръг,
16 - 19 март 2018 г., Стара Загора

От 16 до 19 март 2018 г. в Стара Загора се проведе Националният кръг на Националната олимпиада по информатика. Състезателните дни бяха 17 и 18 март (събота и неделя). В понеделник преди обяд (19 март) се проведе контролно състезание за разширените национални отбори младша и старша възраст.

Материали от Националния кръг.
Материали от контролните състезания.

 

Национална олимпиада по информатика - Областен кръг,
17 февруари 2018 г.

Областният кръг на Националната олимпиада по информатика се проведе  на 17 февруари 2018 г. (събота) с начало в 9:00 часа, едновременно в цялата страна. Темите, съставени от Националната комисия, които са задължителни за Областния кръг, бяха публикувани тук и в сайта keleved.com в 8:30 часа в деня на състезаниято. Проверката на решенията бе извършена от Националната комисия.

Материали от състезанието.

 

Програмист ще ставам аз!
Сайт за националните състезания по информатика за ученици


HTML Hit Counter